D E   M O T O R E N F A B R I E K

De Motorenfabriek, die in 1923 werd gebouwd, willen we gaan gebruiken voor een aantal doeleinden. Langs de ramen komt een rondgang met transparante kantoorunits voor start-ups en ondernemers die in deze inspirerende omgeving een interactie willen aangaan en voorzieningen en kennis willen delen.

Het enorme oppervlak van meer dan 1000 m2 is geschikt voor evenementen, zoals beurzen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat de gebruikers er zelf ook iets mee willen doen op sportief of cultureel gebied.

De stijlelementen en het ruimtelijke gevoel geven het pand een unieke uitstraling. Vanuit de units heb je een prachtig uitzicht over de rivier en op het interieur van de monumentale hal waar van alles te beleven is.

Z E P P E L I N S

De Motorenfabriek is een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed. Het oudste gebouw in Nederland waarin een ijzeren prefab constructie is toegepast. En die zijn afkomstig van een fabriek waarin vroeger Zeppelins werden gebouwd.

De constructies van dit soort Duitse fabriekshallen werden na de Eerste Wereldoorlog door de Fransen en Belgen in beslag genomen als schadeloosstelling voor het oorlogsgeweld.

Het grote geheim waar deze fabriek in Duitsland heeft gestaan proberen we nog te achterhalen.