
De Proefstand
Verfijnd eten in een open, gezellige en vriendelijke sfeer, tussen natuur en industrie.
Bekijk de menukaartvlakbij Rotterdam
Proef natuurinclusief, seizoensgebonden en natuurlijk lekker eten.
zo in de natuur
De voormalige Kantine van Bolnes Motorenfabriek is omgetoverd tot een restaurant genaamd: De Proefstand.
De proefstand was vroeger een ruimte in de fabriek waar alle nieuwe Bolnes motoren proefdraaiden. De motoren werden hier uitvoerig en tot in detail getest. In restaurant De Proefstand is het aan u om onze gerechten uitvoerig en tot in detail te proeven!
Om de historie in ere te houden gaan wij een kweekkas plaatsen op de route naar De Proefstand en de Motorenfabriek. Deze kas komt op de plek waar vroeger de kas van Het Huis van de Kikker stond. Hier groeide groente en fruit voor de familie. In de nieuwe kas moet dat weer gaan gebeuren, maar dan om bezoekers en medewerkers een gezonde hap of drankje uit eigen tuin (kas) te kunnen serveren.
Het streven is om in het nieuwe restaurant zo veel mogelijk gebruik te maken van lokale biologische producten hier uit de polder van de Krimpenerwaard. Ons team gaat onder leiding van de chef op zoek naar duurzame samenwerkingen waarmee wij onze gasten kunnen verwennen.
Het eten uit onze keuken wordt seizoensgebonden, lokaal en een vleugje experimenteel. Het beste wat de Krimpenerwaard te bieden heeft, Dutch Cuisine door de ogen van een Australische chef. Lucas Jeffries heeft de wereld bereisd en van overal een stukje inspiratie meegenomen. Daarmee kan hij nieuwe dimensies aan zijn gerechten geven. Klassieke combinaties met een moderne twist.
Maandag – gesloten
Dinsdag – gesloten
Woensdag – gesloten
Donderdag – geopend vanaf 18:00
Vrijdag – geopend vanaf 18:00
Zaterdag – geopend vanaf 18:00
Zondag – geopend vanaf 12:00-17:00 voor zoet en borrel