RESTAURANT

DE PROEFSTAND

PAASLUNCH

Op zondag 31 maart nodigen we je uit voor een ontspannen Paaslunch op de Zaag. Dit jaar laten we ons inspireren door Britse klassiekers zoals eggs benedict, lam met munt en cream scones… met een eigentijdse twist natuurlijk!

Vier deze speciale Paaszondag met ons, omringd door vrienden, goed eten en een vredige sfeer. Reserveer snel om zeker te zijn dat je aan kan schuiven.

menu

Ons menu wordt geïnspireerd door natuur en de seizoenen. Klassieke gerechten met een twist. We koken simpel en puur. Het menu verandert maandelijks en vaak zelfs dagelijks, afhankelijk van de beste beschikbare producten…

Driegangenmenu 45
Viergangenmenu 59
Extra gang met kaas 11


Wijnmatch per glas 8,5

MAART ingrediënten

zuurdesem, boter, bottarga

bavette tartaar, edelgist, aardpeer

prei van de bbq, kokkels, guanciale, venkel

tante door kip, knolselderij

koji beurre blanc, oesterblad

bloemkoolbeignet, furikake

witlof, mizuna, dragon

amandel bloesem sorbet

rabarber en rabarber wortel

gemberthee kombucha

bros zesty venezuela 71%

LUNCH

tot 15:00

twaalfuurtje 13,5

kroket, soep, salade, zuurdesem, kaas

salade, met baguette 14

gepofte bloemkool, linzen, tahin, amandel

the cheesiest toast, wortel salade 11

soep, met baguette 9

knolselderij, aardpeer, truffel

tot 16:30

chocolade sorbet, honingraat 7,5

worteltaart, roomkaas, pompoenpitten 6

koffie (of thee) deluxe met petit fours 9

oester hk46, bergamot, tabasco 4

bitterbal, mosterd 1,5

kaasbal, truffelhoning 1,5

bresaola 9

leo’s kazen, honing, baguette 13

Dit is een voorbeeld menu;

de ingrediënten kunnen dagelijks veranderen,

afhankelijk van ijs en weder.

Wilderland

1013XC Amsterdam

Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Met het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. Hier komen de bijtjes weer op af. Drink de thee bij ons!

Vinatura

1815BT ALKMAAR

Gespecialiceerd in de import van wijn in zijn puurste vorm, gemaakt met zo min mogelijke interventie in het natuurlijke proces.

wijnkoperij huub oostendorp

2871SC schoonhoven

Eén van de oudste historische panden in Schoonhoven huist sinds 1982 de Wijnkoperij. Alle wijnen die worden geserveerd bij de proefstand zijn minstens biologisch.

van perkouwse grond

2825AH Berkenwoude

De duurzame tuinderij, waar Hanneke met liefde groenten en fruit kweekt volgens de principes van permacultuur. Mét voedingsstoffen en zonder bestrijdingsmiddelen of meststoffen.

Heinde en verre

3053JS ROTTERDAM

We only work with traceable organic cacao, sourced directly from the farmers themselves. This ensures the farmers get a fair price and enables them to take care of both their workers and the environment. Grand Cru cacao!

GB Yerseke

4401NZ YERSEKE

Wat begon als een noodoplossing in coronatijd, is hun voormalige ‘pop-up store’ gegroeid naar een volwaardige winkel. In ons restaurant serveren we de mooiste oesters!
Wijnhuis Den Boer Therry close proeven

Wijnhuis den Boer

2931CE KRIMPEN AAN DE LEK

De authentieke Krimpenerwaards Kruidenbitter. Volgens Oudhollands recept bereidt uit o.a. kalmoes, kruidnagelen, jeneverbes en dovenetel.

LINDENHOFF

1396JC Baambrugge

Lindenhoff is in 1989 ontstaan vanuit de boerderij van familie Te Voortwis en dat is nog steeds het hart van ons bedrijf. Wat begon als een hobby heeft zich over de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een professioneel familiebedrijf.

WAARDS KALF

2851ES Haastrecht

Waard betekent ‘uit een geheel door rivieren omgeven stuk land’. En in deze prachtige landelijke waarden geboren kalveren worden door de kalverhouders elke dag opnieuw met veel liefde en passie verzorgd.

BOER BAS

2935 LG Ouderkerk aan den IJssel

Ultra lokaal, rauwe melk, verse eieren, lekker kaas

Jan DE WAARD VISSERIJ

2941AV Lekkerkerk

Jan is geregistreerd beroepsvisser op de rode Amerikaanse rivierkreeft. Ramona buigt zich vooral over de financiën, regelt de braderieën en andere leuke evenementen waar we komen te staan met onze kramen.

Boerderij van Meijeren

2851EJ Haastrecht

Tante Door is een langzaam groeiend ras. En heeft meer ruimte in de stal dan de reguliere kip. Er zitten er minder per vierkante meter. Door de ramen in de stal heeft de kip een natuurlijk dag- en nachtritme. Wij hebben jaren regulieren kippen gehouden en zijn sinds 2019 over gegaan naar het Tante Door concept. Dit bev

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Wijnpairing restaurant de Proefstand

openingstijden

Donderdag – diner vanaf 17:30

Vrijdag – diner vanaf 17:30

Zaterdag – vanaf 12:00, diner vanaf 17:30

Zondag – vanaf 12:00 tot 17:00

NieuwsBRIEF

Naam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Bericht

Zaag 55

2931 LD

Krimpen aan de Lek

plan je route