De Zaag

in het nieuws

Open Monumentendag Motorenfabriek 2023

Motorenfabriek Bolnes: mooie mix van nostalgie en diepe liefde

12|09|2023

Een kopje koffie met zelfgemaakte boterkoek. Een rondleiding of zelf rondkijken in de loods; honderden mensen maken op deze zonnige Open Monumentendag 2023 gebruik van de mogelijkheid om nostalgie én de geur van metaal en olie op te snuiven in de loods van Motorenfabriek Bolnes.

lees het volledige artikel

Weekendje Krimpenerwaard? Dit zijn de leukste tips!

De Krimpenerwaard is een prachtige regio in het Groene Hart van Nederland. Vanwege het oer-Hollandse landschap met groene polders, koeien, slootjes en charmante dorpjes en stadjes, is deze regio het waard om ontdekt te worden. De Krimpenerwaard is centraal gelegen, tussen de grote steden Utrecht en Rotterdam in. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is de regio prima bereikbaar. Dit maakt de Krimpenerwaard een perfecte bestemming voor een uniek weekendje weg in eigen land. Maar wat kun je hier allemaal zien en doen?

Onderstaande tips helpen je alvast op weg!

lees het volledige artikel

Fietsroute-langs-de-Lek

Fietsen langs de Lek [44km]

10|07|2023

Als je gaat fietsen langs de Lek, dan is het natuurlijk ook leuk om hier te overnachten! In het Westelijke puntje van de Krimpenerwaard staat een heel bijzonder huis: Huis van de Kikker, waar je nu kunt overnachten in de B&B.

Het staat op Eiland de Zaag, waarop vroeger de ‘scheepswerf Rotterdam’ gevestigd was. Het gebouw waarin je verblijft is de voormalig directeurswoning van de Bolnes Motorenfabriek. Daar werden dieselmotoren gemaakt voor de vele schepen die hier geproduceerd en gerepareerd werden. De directeurswoning is volledig opgeknapt en vanuit de slaapkamer op de eerste verdieping heb je geweldig uitzicht over het eiland, dat nu een natuurgebied is, en over de Nieuwe Maas.

lees het volledige artikel

Bij De Proefstand weten ze iets lekkers te maken van de plaag van de Krimpenerwaard

30|04|2023

We gingen naar restaurant De Proefstand in Krimpen aan de Lek en waren hoteldebotel van de krieltjes en de rivierkreeftjes. Een plek met sympathie voor het verleden en oog voor de trends van nu. Lekker snel naartoe gaan. (We scoorden een 7,9!)

lees het volledige artikel

Myrthe, Marike, Fien het Kontakt

Restaurant de Proefstand: unieke combi met natuur en industrie

21|02|2023

Natuur en industrie komen op een onvergelijkbaar mooie wijze samen in restaurant de Proefstand op eiland De Zaag in Krimpen aan de Lek. “We willen een mooi terras realiseren, een uitnodigende kinderspeelplaats en een loopbrug die het natuurgebied en onze accommodaties direct met elkaar in verbinding brengt, zodat een nog mooiere eenheid ontstaat.”

lees het volledige artikel

Restaurant De Proefstand heeft veel moois te bieden

08|01|2023

De voormalige kantine van de fabriek, waar de medewerkers vroeger hun boterhammen konden nuttigen, al of niet aangevuld met een kop soep of een kroket uit de keuken van kantinebaas Bas, is omgebouwd tot restaurant De Proefstand. Maximaal zeventig gasten kunnen er genieten van een lekkere lunch of een voortreffelijk diner. De proefstand was vroeger een ruimte in de fabriek waar alle nieuwe Bolnes motoren proefdraaiden. In restaurant De Proefstand is het aan de gasten om de gerechten uitvoerig en tot in detail te proeven!

lees het volledige artikel

Plannen voor De Zaag als ‘groene toegangspoort’

02|05|2019

Marike van Cappellen en Leo Jongenotter koesteren serieuze plannen om van eiland De Zaag een locatie te maken waar bezoekers in een inspirerende setting van zowel natuur als bedrijvigheid, kunst en cultuur kunnen genieten.

lees het volledige artikel