COMING SOON

MOTORENFABRIEK

Wat gaat er gebeuren?

De Motorenfabriek, die in 1923 werd gebouwd, willen we gaan gebruiken voor een aantal doeleinden. Het enorme oppervlak van meer dan 1000 m2 is geschikt voor evenementen, zoals beurzen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat de gebruikers er zelf ook iets mee willen doen op sportief of cultureel gebied.

Yogales in de tuin van het Huis van de Kikker

Kruisbestuiving

Kruisbestuiving is ons centrale thema. Bedrijven en zelfstandigen profiteren van elkaars kennis en netwerken en delen vergaderruimten, cursusvoorzieningen, pantry’s, lunchroom en expositieruimte. Met de kruisbestuiving willen we kennisoverdracht bereiken op gebied van innovatie, techniek en creatie. Het inspireert en versterkt de dynamiek tussen bedrijven en andere activiteiten in en rond de Krimpenerwaard.

Historie van de Motorenfabriek

De Motorenfabriek is een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed. Het oudste gebouw in Nederland waarin een ijzeren prefab constructie is toegepast die afkomstig is van een fabriek waarin vroeger Zeppelins werden gebouwd.

De constructies van dit soort Duitse fabriekshallen werden na de Eerste Wereldoorlog door de Fransen en Belgen in beslag genomen als schadeloosstelling voor het oorlogsgeweld. Het grote geheim waar deze fabriek in Duitsland heeft gestaan proberen we nog te achterhalen.